BestemmingenBlogEten & drinkenEuropaItalie

Bezoek kookschool Mamma Agata aan de Amalfikust!

Houd jij ook zo van koken én van de Italiaanse keuken? Volg dan één van de vele Italiaanse kookworkshops! Hoe leuk is het om te leren hoe je een echte Italiaanse pizza maakt of de lekkerste limoncello. Wil je de basis van de Italiaanse keuken leren koken en het geheim ervan ontdekken, lees dan deze blog over de kookschool Mamma Agata in Ravello aan de Amalfikust in Italie! Hier leer je de basis, heel puur, helemaal het einde….!

De citroengaard van Mamma Agata

Mamma Agata; the hidden treasure

Chiara, de dochter van Mamma Agata is deze Cookingclass jaren geleden gestart samen met haar man Gennaro. Chiara leerde de Italiaanse keuken en de geheimen ervan eerst van haar oma en daarna van haar moeder, Mamma Agata. Mamma Agata heeft gewerkt als kok in een prachtige Villa in Ravello waar allerlei beroemdheden als Fred Astaire en Jacqueline Kennedy in de jaren ’50 en ’60 verbleven nadat ze bijvoorbeeld ergens een film hadden opgenomen.

Wanneer je Chiara voor de eerste keer ziet, word je gelijk erg blij! Chaira straalt zoveel positiviteit en warmte uit, een prachtige glimlach maakt dat je je gelijk helemaal thuis voelt op hun magische plek in Ravello aan de Amalfikust.

Chiara Mamma Agata

Op één van de mooiste plekken in Ravello tref je de kookschool, let op dat je het niet voorbij loopt, want het staat niet erg groot aangegeven.

Het terras waar Chiara je mee naar toe neemt is fenomenaal, je kijkt uit over Tyrreense zee, de groente- en kruidentuin, de citroengaard en je start met de lekkerste citroencake die je ooit hebt gegeten!

Het uitzicht bij Mamma Agata
De lekkerste citroencake van Mamma Agata

Nadat je intens hebt genoten van het uitzicht en de heerlijke citroencake ga je aan de slag in de keuken. Chiara vertelt alles over de ingrediënten die je gebruikt, daarna proef je de pure smaken voor je ermee gaat koken, zodat je thuis deze smaken kunt herkennen en ook thuis de juiste ingrediënten kunt gebruiken. Dit alles uiteraard onder het genot van een glas huisgemaakt rode wijn.

Chiara laat je zien hoe je de pure smaken van alle ingrediënten combineert tot een ontzettend smaakvol gerecht. Uiteraard mag je zelf ook aan de slag, maar zie dit meer als een kookles dan een kookworkshop.

Je start de dag start om 10.00 uur met de heerlijke citroencake en eindigt rond 16.00 uur met een glaasje huisgemaakte limoncello. Daartussen in geniet je van de heerlijke geuren van knoflook, ui, tomaten, citroenen, wijn en een heerlijke zilte zeelucht.

Het maken van Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane

Je krijgt uitleg over vele gerechten die je daarna uiteraard ook allemaal gaat proeven! Wij hebben de volgende gerechten gemaakt samen met Chiara:

  • Mamma Agata’s tomaten saus
  • Parmigiana di Melanzane
  • Rigatone met Bolognese saus
  • Farmers spaghetti
  • Mamma Agata’s gehaktballen in tomaten saus

Wanneer je deze pure smaken proeft, in combinatie met het uitzicht en de lieve warme Chiara die het eten opdient, dan kan ik je vertellen dat je jezelf echt even moet knijpen, is this real?! Wat een topdag en wat een prachtig, uniek bedrijf!

Parmigiana di Melanzane op het terras van Mamma Agata

Het is niet voor niks dat vele celebrity’s de weg naar Mamma Agata’s kookschool hebben gevonden, zoals Pierce Brosnan, Katie Melua etc! Iedere tv zender heeft al wel filmopnames gemaakt op deze prachtige plek! Mocht je dus nog twijfelen, DOEN!! Deze ervaring wil je niet missen!

Mocht je nog huisgemaakte wijn, pastasaus, limoncello, pasta of kruiden willen kopen, dan kan dat absoluut! Zit je koffer al vol, wees niet getreurd, Chiara stuurt het met liefde naar je huisadres!

Zou je meer informatie willen over Mamma Agata’s Cooking and Wineschool, stuur me gerust een berichtje!

Ik ga snel de recepten thuis uitproberen, heerlijk even het gevoel van deze dag weer oproepen! Van de heerlijke citroenen die ik heb gekregen, ga ik de geweldige citroencake maken. Je gaat vast nog meer van mij en Chiara horen;-)

Chiara van Kookschool Mamma Agata en Imca Blom

Liefs Imca

Gerelateerde artikelen

Back to top button