BestemmingenBonaire

Vervoer op Bonaire

Bonaire is niet een ontzettend groot eiland, ongeveer zo’n anderhalf keer Texel. Maar om het eiland te volledig te verkennen heb je eigenlijk wel vervoer op Bonaire nodig, wellicht zelfs wel een 4×4 terreinwagen. Met name om bijvoorbeeld het prachtige Washington Slagbaai Park te bezoeken, maar ook omdat vele wegen niet heel goed zijn onderhouden.

cactuswoud, slagbaai park
Wayaka 2Bonaire

De auto’s rijden gewoon net als in Nederland aan de rechterkant, maar rechts heeft geen voorrang. Ook lopen er vele geiten en ezels los over de weg, let dus goed op je snelheid. Leuk weetje; op Bonaire zijn geen stoplichten te vinden! Binnen de bebouwde kom mag je 40 km/u rijden en erbuiten 60 km/u, tenzij anders aangegeven. 

Even een paar afstanden:

  • Kralendijk ⇨ Washington Slagbaai National Park: 25 km. 
  • Vliegveld ⇨ Kralendijk 6 km.
  • Kralendijk ⇨ Sorobon 10 km 

Hoe regel je je vervoer op Bonaire?

In Kralendijk en op het vliegveld zijn vele verhuurbedrijven voor verschillende vervoersmiddelen, maar ook bij de hotels en de resorts kunnen ze gemakkelijk een vervoersmiddel voor je regelen. Hou er wel rekening mee dat je in het hoogseizoen tijdig een auto huurt, dan zijn ze nl regelmatig allemaal verhuurd.

Vervoer op Bonaire; Autoverhuur

Pick up AB Carrental

Er zijn diverse autoverhuurbedrijven op Bonaire;

Onze eigen positieve ervaring is met AB Carrental Bonaire. We betaalden ongeveer 70 dollar per dag voor een pick-up. De kinderen vonden het fantastisch, zij konden achterin de bak zitten, een hele ervaring! Gemiddeld betaal je voor een kleinere auto zo’n 50 dollar per dag. TIP: Verblijf je langere tijd op Bonaire is het misschien een idee om een auto te kopen en later weer te verkopen. Wij verbleven er 3 maanden en hebben een auto gekocht voor deze periode.

Vervoer op Bonaire; Scooterverhuur

Scooterverhuur Bonaire
Ezels op Bonaire

Een scooter huren op Bonaire is echt perfect! Je rijdt vlot van A naar B, het is veel goedkoper dan het huren van een auto en je kunt erg gemakkelijk overal parkeren. Het enige nadeel is dat je niet over onverharde wegen kunt/mag rijden en om deze reden bijvoorbeeld het Washington Slagbaaipark niet kunt bezoeken. 

Ook zijn de wegen niet overal heel goed en zeker niet verlicht, dus rij voorzichtig, rij vooral ook voorzichtig in het donker met overstekende ezels. Er gebeuren nl veel ongelukken met ezels. 

Diverse scooter verhuurbedrijven:

  • Smiley Rentals Bonaire

Vervoer op Bonaire; Openbaar vervoer

Openbaar vervoer bestaat eigenlijk niet op Bonaire. Je treft wel bushaltes aan, maar er rijden geen bussen. Je kunt wel een bus bestellen/reserveren. 

Je bent dus wel aangewezen op je eigen vervoer of een taxi. 

Vervoer op Bonaire; Taxi’s

Taxi’s rijden er wel op Bonaire, de meeste staan te wachten op het vliegveld totdat Tui of KLM weer aankomt met een vliegtuig vol toeristen. 

Je treft op het eiland verder geen taxistandplaatsen aan. Je kunt een taxi bellen en deze komt dan op de afgesproken plek en brengt jou naar de gewenste locatie. 

In de taxi’s hangen lijsten met tarieven. Je spreekt vantevoren dus een vast tarief af, heel handig en duidelijk. 

Het huren van taxi’s op Bonaire is een goede optie als u ervoor kiest om liever niet zelf te rijden. Taximeters kennen ze niet op het eiland, maar in elke taxi kunt u de tarievenlijst inzien. Aangezien u van tevoren dus altijd weet wat de kosten zullen zijn, zult u nooit teveel betalen voor taxi’s op Bonaire. Taxi’s zijn verkrijgbaar op Flamingo Airport Bonaire en bij de grotere hotels. Het is vaak niet mogelijk om taxi’s onderweg of in de stad te huren. Huurt u echter een taxi voor een langere tijd, dan kunt u de chauffeur bijvoorbeeld vragen om alle mooie plekjes van het eiland te laten zien.

Vervoer op Bonaire; Fietsen huren

Je kunt op Bonaire best een paar mooie routes op de fiets afleggen. Houd er alleen rekening mee dat de wegen niet zijn verlicht en vele wegen hebben gaten en kuilen, dus kijk goed uit! 

Route 1: 50 km: Kralendijk ⇨ Hato ⇨ het Gotomeer ⇨ Rincon, langs de kust ⇨ Kralendijk

Route 2: 50 km: Kralendijk ⇨ Mangrovebossen ⇨ Sorobon ⇨ zuidkant Bonaire ⇨ Slavenhuisjes ⇨Pekelmeer ⇨ Zoutpannen ⇨ Ocean Oasis voor een lunch of diner!

www.scootersbonaire.com

Bike Rental Delivery Bonaire 

Vervoer op Bonaire; Tuk-tuk huren

http://www.bontukbonaire.com organiseert tuktuk-tours over het eiland met een gids inbegrepen, zodat je de mooiste plekjes van Bonaire niet zult missen. 

Vervoer op Bonaire; Golfkar huren

Bonaire Cruisers

Bij http://www.bonairecruisers.com huur je voor €75 per dag een golfkarretje waarmee je het eiland over scheurt. Een unieke manier om het eiland te verkennen, frisse wind door je haren & heel handig te parkeren.

Genoeg vervoersmogelijkheden om Bonaire te ontdekken!

Wil je meer weten over Bonaire? Lees hier meer over de leukste restaurants of het over het Washington Slagbaai Park!

Liefs Imca

Gerelateerde artikelen

Back to top button