EuropaPortugal

De mooiste bezienswaardigheden in de wijk Belém, Lissabon

Belém is één van de wijken van Lissabon en Belém is waarschijnlijk wel de wijk met de meeste bezienswaardigheden! Hier de mooiste op een rij.

  • Bezoek “Torre de Belem”, een verdedigingstoren (toegangspoort van Lissabon) uit 1514 aan de oever van de rivier de Taag. De toren staat op de Unesco Erfgoedlijst. Op sommige dagen kun je de toren beklimmen, check de site voor de openingstijden. Het kan soms erg druk zijn, dus is het handig als je de tickets al online bestelt, dit kan hier.
Torre de Bélem
Met de steps van “lime” de stad verkennen
  • Vergeet zeker niet de lekkerste Pasteis de Beléms te eten bij Cafeitaria de Belém! Pasteis de Beléms heten de originele Portugeese zoete bladerdeeg gebakjes gevuld met gele room. Warm zijn ze overigens het lekkerst! In de rest van Portugal noemen ze deze lekkernijen Pasteis de Nata. Hou rekening met een wachtrij voor deze bakkerij.
  • 5 minuten op de step of fiets vanaf Torre de Belém ligt het 52 meter hoge monument ‘Padrâo dos Descobrimentos’. Dit monument is in 1960 gebouwd ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van de zeevaarder Henrik de Zeevaarder. Overal in Lissabon staan steps die je met behulp van een app kunt activeren. Je betaalt per minuut en je kunt de step overal weer achterlaten. Ga je liever met de fiets? Een georganiseerde fietstocht langs alle bezienswaardigheden is dan een goede optie. Baja bikes organiseert gezellige fietstochten van zo’n 3,5 uur langs alle highlights van Lissabon met een Nederlandse gids, deze zijn ook geschikt voor kinderen.
  • Een van de hoogtepunten van de wijk Belém is wel het Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos. Vanaf het bovenstaande monument ga je via een voetgangerstunnel naar de overkant van de weg en daar zie je het prachtige langgerekte klooster, met een prachtige fontein ervoor. Check ook hier goed de openingstijden, toen wij er waren was het klooster helaas gesloten. Maar desondanks was het zeker de moeite waard om dit prachtige historische gebouw aan de buitenkant te bewonderen. Voor tickets voor dit prachtige klooster kun je hier terecht. Ook kun je hier combi tickets bestellen voor meerdere bezienswaardigheden. Online je tickets bestellen betekent geen wachtrijen, hoe handig!
Een prachtige bezienswaardigheid In Lissabon Portugal is dit Klooster Mosteiro dos Jeronimos in de wijk Belem. Het is een prachtig langgerekt wit klooster.
  • Ponte de 25 Abril, deze imposante stalen hangbrug over de Taag is meer dan 2,2 km lang en is gebaseerd op het ontwerp van de Golden Gate Bridge in San Francisco. Aan de voet van de brug zie je het monument van Cristo Rei, welke weer gebaseerd is op het Christusbeeld in Rio de Janeiro. Vanaf de brug heb je een magnificque uitzicht over Lissabon. Je kunt met de Pilar 7 Experience het observatieplatform bezoeken en alles te weten komen over deze brug door middel van virtual reality. Je geniet absoluut van een prachtig uitzicht.
  • Bezoek de hipster Lx Factory, dit kleine industriële stadje verborgen onder de Ponte de 25 Abril brug is echt een hotspot! Loop tussen de oude fabriekspanden door en bekijk de streetart, bezoek de toffe boekenwinkel Ler Devagar, plof neer op een van de gezellige (dak)terrassen en eet zeker een de lekkerste chocoladetaart bij Landeau Chocolate. Check de site www.lxfactory.com voor alle activiteiten en optredens! Lees meer.
Gezellige straatjes
Hippe winkeltjes
  • Hou je van architectuur en technologie, breng dan een bezoekje aan het architectonische museum van Maat. Dit museum is het jongste museum van Lissabon (2016 geopend), het museum ligt aan de Taag en passeer je vanaf de Torre de Belem richting Ponte de 25 Abril. Normaliter kun je de Ponte de 25 Abril brug duidelijk zien in de verte, maar we troffen een mistige ochtend helaas. We hebben het museum niet bezocht, gezien ons drukke schema hebben we andere prioriteiten gesteld.

Bovenstaand zijn slechts een aantal bezienswaardigheden van de wijk Belém. er is nog zoveel meer te zien en beleven in Lissabon! Check mijn andere blogs!

Have fun in Lissabon, liefs Imca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button