BlogGroningenHotspots

Borg & Blote Voetenpad; Fraeylemaborg

Wauw! Ben je in de provincie Groningen en ben je met kinderen?! Dan is een bezoek aan de Fraelemaborg echt een aanrader! Je kunt hier met kinderen dan ook wel een middagje voor uit trekken. Sta je recht voor de borg dan heb je aan de rechterkant het prachtige koetshuis met daarin een museumwinkel en een expositieruimte. In de winkel kun je tickets kopen voor de entree van de borg ( €7,00 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen 6-12 jaar) en voor het Blotevoetenpad!

De Oranjerie en de 10 Follies “rare gebouwtjes” in het park zijn ook tentoonstellingsruimten, deze zijn vrij toegankelijk en kom je onderweg wel tegen.

Aan de linkerkant staat het schathuis, dat was vroeger een boerderij en is nu café-restaurant met een gezellig terras ervoor.

Wat is er toen voor kinderen:

  • Ontdek het Sprokkelpad, dit is een tocht langs 15 ingegraven kluisjes in het park.
  • Hoepelen, steltlopen of verkleed een speurtocht doen
  • Blotevoetenpad, een avontuurlijk traject over zandpaden, door modderige greppels, langs de Follies en dwars door een vijver. Het pad is niet het gehele jaar geopend.
  • Wandeling door de tuinen van de borg (gratis)
  • Tijdens de wandeling door de tuin kunnen kinderen muziek maken op allerlei grappige houten instrumenten.

Er worden heel veel activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Kijk eens op de site voor het jaarprogramma, www.fraeylemaborg.nl. De kerstmarkt moet ieder ook prachtig zijn by the way!

Ben je nog niet uitgewandeld na een bezoek aan de Fraeylemaborg, rij 2,6 km naar Schipwolde en bekijk de juffertoren daar, en rij dan nog een paar km door naar Roegwold en loop het knuppelpad. Erg bijzonder zo midden in het Groningse landschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button