BorrelplankRecepten

Dippen maar! 6 heerlijke dippers/smeersels en snel gemaakt.

Een borrelplank is helemaal af met wat brood en/of groente en dippers. Veelal kopen mensen bij de supermarkt kant en klare dippers. Maar is het niet veel lekkerder en gezonder om ze zelf te maken? Ik vind van wel!

Onderstaand 5 verschillende dippers die je in een mum van tijd klaar hebt. Een paar basis ingrediënten heb ik altijd standaard in huis, Griekse yoghurt 10% vet, knoflook, grof zeezout, kikkererwten, avocado, olijfolie, citroen en komkommer! Daar kom je heel ver mee:)

Tzatziki

Heel simpel, maar doet het altijd goed! Heerlijk bij vers (naan)brood, verschillende soorten groentes om te dippen, maar ook erg lekker bij een makkelijke lunch als wrap met gebakken kip, ijsbergsla en tzatziki! De ingrediënten hiervoor: 500 ml Griekse yoghurt, 1 komkommer, peper & zout, à a 3 teentjes knoflook, flinke eetlepel gesneden verse munt of bijv dille, 2 eetlepels citroensap en een flinke scheut olijfolie. Dit meng je door elkaar en voilà, een lekkere gezonde dip op tafel!

Gezonde Erwtendip

Deze erwtendip is übergezond en ook nog eens ontzettend lekker! Ingrediënten: pakje erwten uit de vriezer, 1 rode ui gesneden, 2 teentjes knoflook, peper & zout en olijfolie.

Alles in de blender en klaar is je mooie groene dip!

Feta/paprika dip

Mix 4 gegrilde paprika’s met 100 gram feta, 1 teen knoflook, en een beetje koriander. Breng dit alles op smaak met peper & zout!

Pesto genovese, zoveel lekkerder dan uit een potje

Zet je blender maar vast klaar! Rasp 40 gram parmezaanse kaas, rooster 20 gram pijnboompitten en vul hiermee de blender. Voeg 1 plant basilicum toe (of rucola), 0,5 teen knoflook, 1 el citroensap en wat zeezout. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe als de blender aan staat. Je zult zelf wel zien hoeveel olie je moet toevoegen, totdat de pesto de juiste dikte heeft gekregen. Heerlijk op een broodje of door de pasta!

Ook is het erg lekker om naast de basilicum ook een avocado toe te voegen, je maakt dan een heerlijke avocadopesto, erg lekker op een broodje, quesadilla met kip en paprika, als smeersel op je tortillawrap, of op een club sandwich bijvoorbeeld.

Homemade kruidenboter

De favoriet van onze familie! Gezouten roomboter, peterselie fijngehakt, bieslook fijngehakt, knoflook, alles mengen en op smaak brengen met peper & zout! Heel simpel, maar toch zoveel lekkerder dan een bakje kant en klare kruidenboter.

Guacomole, Mexicaanse dip!

Een heerlijke dip, uitermate geschikt om te dippen met nacho chips of heerlijk bij een mexicaanse salade met bonen, ijsbergsla, kip en tomaten of als topping op een wrap!

Prak 2 avocado’s met een vork en meng dit met 8 kleingesneden cherrytomaatjes, , 1 eetlepel limoensap, peper & zout en een snuf chilipoeder. Hou je van een gladde dip zonder stukjes, dan pureer je alles in de blender. Zet je het niet gelijk op tafel? Laat de pit van de avocado dan achter in de dip, hierdoor verkleurt de guacomole niet zo snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button