Deze heerlijke pittige Thaise soep is al jaren mijn favoriet (erg lekker te combineren met bijvoorbeeld een glas Viognier).
Het gerecht betekent kip galanga soep, galanga is familie van gember. De soep is licht zurig, pittig door de peper, beetje zoet, zout en romig gecombineerd met veel groentes. Je kunt de soep ook vullen met varkensvlees of vis ipv kip zoals in dit recept. Het recept is voor 2-4 personen en de bereidingstijd is ongeveer 20 minuten.
Ingrediënten:
-Kokosmelk 400 ml, 1 geknakte stengel citroengras, 1,2 liter water, halve tot hele rode peper, 5 plakken gember (of galangawortel), 5 blaadjes limoenblad, 150 gram bospaddestoelen, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels limoensap, 2 blokjes kippenbouillon, 100 gram tauge, 250 gram verse kipfilet, 2 bosuien, halve rode paprika, handvol sperziebonen en handjevol koriander. (Optioneel rijstnoedels)
Kook de sperziebonen 4 minuten en giet deze af. Giet de kokosmelk en bouillon in een soeppan en voeg hier de geknakte citroengras, limoenblad, gesneden peper en paprika, plakken gember aan toe en breng het aan de kook. Voeg daarna de gesneden kipfilet toe en kook deze 4 minuten mee. Voeg daarna de gesneden bosui, sperziebonen, tauge en paddestoelen toe en laat dit 3-5 meekoken. Voeg eventueel voor de vulling nog rijstnoedels toe (ik doe dit zelf nooit omdat ik de soep al erg gevuld vind). Breng de soep op smaak met de vissaus, limoensap en vers gehakte koriander.
Serveer de soep met een lekker broodje uit de oven en een glas Viognier, eet smakelijk!
Liefs Imca