Meet the BastardRecepten

Moink balls, een smaakexplosie!

Dit was mijn eerste gerecht van de Bastard! Naast het op temperatuur houden van de kamado, was het best spannend hoe ons eerste gerecht ging smaken. Iedereen was behoorlijk onder de indruk van de smaak gelukkig, de rokerige smaak in combi met gehakt, spek en een heerlijke bbq saus. Inmiddels hebben we bij iedere bbq-avond deze balls opgediend en iedere keer weer met een groot succes!

Voor ong 18 balletjes: 500 gram half om half gehakt van de slager, 1/2 tl zout, 1/2 tl peper, 1 el knoflook, 1/2 tl oregano, 1 tl peterselie, 20 gr parmezaanse kaas, 60 ml melk, 1 ei, 30 gr paneermeel, 20 plakjes ontbijtspek, bbq saus, bbq rub en honing.

Meng het gehakt met het zout, peper, oregano, knoflook, peterselie, parmezaanse kaas, melk, ei en paneermeel. Maak er kleine bolletjes van (golfbal formaat), rol ze licht door de rub en omwikkel de balletjes met spek. Plaats een houten prikker in het midden van de balletjes. Plaats de balletjes (ik plaats ze op een aluminium grillschaal) op de kamado voor 45 minuten, 120 graden indirect met gesloten deksel. Meng de bbq saus met de honing (2 delen bbq saus met 1 deel honing) en smeer deze over de balletjes na 45 minuten. Plaats ze daarna nog eens 30 min met gesloten deksel op de Bastard.

Geniet met z’n allen van dit heerlijke hapje! Ook zeer geschikt als borrelhapje, bon appetit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button